Zakopane
Zaproszenia
Patronat medialny WATRA
Restaurant Week Podhale
17–18 października 2018 r.
Autor: Anna Kopaniarz
Autor: Anna Kopaniarz
Destynacja Restauracja! Ruszyły rezerwacje na 12. edycję Restaurant Week, który po raz pierwszy zagości także na Podhale! 17 października rozpocznie się kolejna edycja festiwalu najlepszych restauracji. Nadchodząca, październikowa edycja Restaurant Week odbędzie się w 14. regionach i po raz pierwszy, premierowo na Podhalu. Rezerwacje na trzydaniowe doświadczenie restauracyjne są dostępne na stronie www.RestaurantWeek.pl w cenie 49 zł.
Jesienne wydarzenie odbędzie się pod hasłem „Destynacja Restauracja”, które w prostej linii nawiązuje do odkrywania kuchni świata, poprzez polską scenę restauracyjną. Podróżujemy, aby jeść. Jemy, aby podróżować. O podróżowaniu przez jedzenie można napisać książkę. Albo wybrać się w kulinarną podróż, która czeka na nas tuż za rogiem. Pozwolić smakom zabrać się na wybrany koniec świata. Podróże kształcą, pozwalają doświadczyć historii i kultury danego miejsca. Wakacyjne destynacje to również okazja do okrywania nowych smaków, nieznanych dotąd dań, przygotowywanych wedle ściśle strzeżonych lokalnych receptur. Podróżowanie przez jedzenie daje możliwość przeniesienia się w odległe zakątki świata za pośrednictwem smaków i aromatów wydobywających się z oryginalnych przypraw. Restauracje specjalizujące się w kuchniach świata, to doskonały pretekst do tzw. City Break z ominięciem długich kolejek na lotniskach oraz korków na autostradach.
To dzięki restauracjom możemy natychmiast spełniać marzenia o dalekich kulinarnych podróżach.
Wybierzmy się w nie razem z biurem podróży Restaurant Week. Dzięki niemu smaki najdalszych i bliższych zakątków świata są tylko jedno kliknięcie od gości! Celem zbliżającej się kolejnej edycji Restaurant Week, pod hasłem „Destynacja Restauracja” jest przygotowanie kulinarnej podróży dookoła świata bez wyjazdu z miasta. Rezerwacje First Minute, są już dostępne na stronie RestaurantWeek.pl. Destynacja Restauracja!
Restaurant Week Podhale to 13 destynacji restauracyjnych:
Absynt, Nowy Targ
Bubuja, Zakopane
Casa Mia, Zakopane
Dworzec Stacja Mienso, Zakopane
Halka, Zakopane
Jadłomania, Nowy Targ
Javorina, Zakopane
Kiyrnicka by Saguła, Kościelisko
Restauracja Grand Kasprowy, Zakopane
Restauracja i Cukiernia Góralska Tradycja, Zakopane
Restauracja Novobilski, Białka Tatrzańska
Schronisko Smaków Magda Gessler, Bukowina Tatrzańska
Zakopiańska, Zakopane
Bubuja, Zakopane
Casa Mia, Zakopane
Dworzec Stacja Mienso, Zakopane
Halka, Zakopane
Jadłomania, Nowy Targ
Javorina, Zakopane
Kiyrnicka by Saguła, Kościelisko
Restauracja Grand Kasprowy, Zakopane
Restauracja i Cukiernia Góralska Tradycja, Zakopane
Restauracja Novobilski, Białka Tatrzańska
Schronisko Smaków Magda Gessler, Bukowina Tatrzańska
Zakopiańska, Zakopane
Podobnie jak w każdej edycji, organizatorzy przygotowali dla gości masę niespodzianek. Główną nagrodą w konkursie zdjęciowym ostatniej edycji był rejs LOT-em i kolacja w Singapurze. Nadchodząca edycja zapowiada się jeszcze okazalej, do wygrania bowiem będzie rejs do Włoch klasą Business i kolacja w Osteria Francescana - najlepszej restauracji świata!
Ponadto w ramach ceny każdej rezerwacji na wszystkich gości Festiwalu czekać będzie niespodzianka od sponsora wydarzenia, Martini. Kropla Délice to oficjalna woda Festiwalu Restaurant Week. Jej kompozycja składników mineralnych, idealne nagazowanie oraz elegancka butelka doskonale pasują do wybitnych festiwalowych dań serwowanych przez najlepszych Szefów Kuchni.
Do zobaczenia przy stole!
Daty Festiwalu: 17 – 31 października
Otwarcie Rezerwacji: 20 września
Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl
Lokalizacje: premierowo Podhale oraz Warszawa, Kraków, Wrocław, Rzeszów, Łódź, Poznań, Białystok, Lublin, Słupsk i Ustka, Szczecin, Trójmiasto, Silesia, Warmia i Mazury
Lokalizacje: premierowo Podhale oraz Warszawa, Kraków, Wrocław, Rzeszów, Łódź, Poznań, Białystok, Lublin, Słupsk i Ustka, Szczecin, Trójmiasto, Silesia, Warmia i Mazury
Sponsor wydarzenia: Martini
Festiwalowy koktajl: Martini Tonic
Oficjalna woda Festiwalu: Kropla Délice
Festiwalowy koktajl: Martini Tonic
Oficjalna woda Festiwalu: Kropla Délice
Zobacz w naszym sklepie:
- Naszyjnik i bransoletka "Porzeczki"Naszyjnik i bransoletka "Porzeczki" Naszyjnik obwód 47 cm. , Bransoletka obwód 17,5 cm. Materiały: Turkus, Jadeit, Metal, elementy posrebrzane. Biżuteria zaprojektowana...145 zł
- Magnes Folk na lodówkę VIMagnes Folk łączy ze sobą motywy polskiej sztuki ludowej z motywami z regionu Podhala. Świetnie nadaje się na lodówkę. Jest doskonałą pamiątką z Zakopanego. Może też być...7 zł
- Okładka na zeszyt IILudowe okładka na zeszyt (A5) z brązowego filcu zapinana na guzik, kolorowy haft maszynowy. W komplecie zeszyt w kratkę 96 stron. Wymiary: szerokość 15 cm, długość 23...30 zł