Zakopane
Rozmaitości
Degustacja sycylijskich potraw
Autor: Anna Karpiel-Semberecka
W Tatrzańskiej Agencji Rozwoju, Promocji i Kultury odbyła się promocja i degustacja kilkudziesięciu produktów regionalnych pochodzących z Sycylii. Włoskie smakołyki do Zakopanego przywieźli bracia Angelo i Calogero Brucculeri, właściciele Global Promotion – food in Sicily.
Działająca od dwudziestu lat firma rodziny Brucculeri jest największym producentem wina na Sycylii, a jego odbiorcami są m.in. Stany Zjednoczone. Jej właściciele od ponad roku realizują projekt związany z promocją swoich produktów na świecie. Podczas prezentacji goście mieli okazję skosztować suszonych pomidorów, różnych gatunków win, past oraz obejrzeć film ukazujący proces robienia wina od zbioru aż po butelkowanie. Spotkanie poprzedziło mające odbyć się w przyszłym roku w Zakopanem Europejskie Targi Produktu Regionalnego.
- Wisiorek "Ogródek 4"Wisiorek, z sukna, tkaniny i cekin. Średnica zawieszki 6,5 cm. Obw. 70 cm. 30 zł
- Aniołek duży IVAniołek wykonany z drewna, ręcznie malowany. Zapakowany w celofan z ozdobnym sznureczkiem. Wymiary: Szerokość 7 cm. Wysokość 13,5 cm. Ozdoba np. choinkowa. 16 zł
- Magnes Folk na lodówkę IVMagnes Folk łączy ze sobą motywy polskiej sztuki ludowej z motywami z regionu Podhala. Świetnie nadaje się na lodówkę. Jest doskonałą pamiątką z Zakopanego. Może też być...7 zł