Kwiecień 2012 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Stary Smokowiec
Rozmaitości
Wystawa i konkurs gastronomiczny
Poniedziałek, 30 kwietnia 2012 r.
Autor: Bernadetta Zatłoka
Autor: Bernadetta Zatłoka
20 kwietnia uczniowie Prywatnego Technikum Hotelarskiego w Zakopanem wzięli udział w XXII Konkursie i Wystawie Gastronomicznej. Konkurs odbył się w Grand Hotel**** w Starym Smokovcu. Prywatny Hotelarz reprezentowały uczennice klasy I i II. Dwie dziewczyny na wystawę przygotowały nakrycie stołu „Euro 2012”. Natomiast podczas konkursu uczennica Adelina Grela przygotowała „Kurczaka po zakopiańsku z owsiakotto i rydzami”.
Adelina za swoje danie zdobyła III miejsce. Pozostali uczniowie, którzy przyjechali do Smokovca zwiedzili Grand Hotel oraz Hotel Atrium. Gratulujemy uczestnikom konkursu i życzymy dalszych sukcesów.
Zobacz w naszym sklepie:
- SAGA - Trebunie TutkiTradycyjna muzyka góralska w wykonaniu zespołu Trebunie-Tutki. Na płycie CD AUDIO występują: Władysław Trebunia-Tutka, Stanisław Trebunia-Tutka , Henryk Trebunia-Tutka...40 zł
- Wisiorek "Ogródek 3"Wisiorek, z sukna, filcu i cekin. Średnica zawieszki 6 cm. Obw. 70 cm. 30 zł
- Sakiewka IVSakiewka filcowa z haftowanym ludowym motywem. Zamykana na rzep. Szerokość ok. 9 cm Wysokość ok. 14 cm Długość ze sznurkiem ok. 49 cm Materiał: Filc Kolor: Kremowy 40 zł
Galerie zdjęć: