Kieżmark
Wiadomości
Złoto dla Prywatnego Technikum Hotelarskiego
Autor: Bernadetta Zatłoka
7 czerwca uczennice Prywatnego Technikum Hotelarskiego w Zakopanem wzięły udział w IV Międzynarodowym Konkursie Gastronomicznym Oheň náš darca. Jest to konkurs organizowany przez Hotelową Akademię Otta Brucknera w Kežmaroku. Jak co roku konkurs odbył się na Rynu Głównym tego miasta. Prywatny Hotelarz reprezentowały uczennice klasy I i III. Uczestnicy konkursu mieli przygotować przystawkę, danie główne oraz deser.
Dziewczyny z Prywatnego Technikum Hotelarskiego podczas konkursu przyrządziły:
Przystawkę - przegrzebki z krewetką przekłute rozmarynem, marynowane w oliwie z czosnkiem i świeżo mielonym pieprzem;
Danie główne - roladki ze szparagami owinięte polędwiczką z prosciutto i parmezanem w sosie truflowym + mix sałat;
Deser - grillowany ananas z lodami śmietankowymi z bazyliowym Pesto.
Sylwia Karpiel, Oliwia Leśnicka i Adelina Grela zachwyciły jurorów przygotowanymi potrawami, dzięki czemu zajęły I miejsce. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
- Magnes Folk na lodówkę IX
Magnes Folk łączy ze sobą motywy polskiej sztuki ludowej z motywami z regionu Podhala. Świetnie nadaje się na lodówkę. Jest doskonałą pamiątką z Zakopanego. Może też być...
7 zł - Bransoletka "Moon"
Bransoletka z hematytów, masy perłowej, muszli szarej, asymetryczna. Obw. 19 cm.
45 zł - Naszyjnik "Porzeczki"
Naszyjnik z drobnych Korali rekonstruowanych oraz z przekładek - drobniutkich koralików szklanych. Obwód 49,5 cm. Średnica koralików z korala 0,7 i 0,5 cm. Zapięcie...
65 zł
- Złoto dla Prywatnego Technikum HotelarskiegoAutor zdjęć: Archiwum Szkołyobejrzyj galerię
Liczba zdjęć: 9