Kieżmark
Wiadomości
Złoto dla Prywatnego Technikum Hotelarskiego
Autor: Bernadetta Zatłoka
7 czerwca uczennice Prywatnego Technikum Hotelarskiego w Zakopanem wzięły udział w IV Międzynarodowym Konkursie Gastronomicznym Oheň náš darca. Jest to konkurs organizowany przez Hotelową Akademię Otta Brucknera w Kežmaroku. Jak co roku konkurs odbył się na Rynu Głównym tego miasta. Prywatny Hotelarz reprezentowały uczennice klasy I i III. Uczestnicy konkursu mieli przygotować przystawkę, danie główne oraz deser.
Dziewczyny z Prywatnego Technikum Hotelarskiego podczas konkursu przyrządziły:
Przystawkę - przegrzebki z krewetką przekłute rozmarynem, marynowane w oliwie z czosnkiem i świeżo mielonym pieprzem;
Danie główne - roladki ze szparagami owinięte polędwiczką z prosciutto i parmezanem w sosie truflowym + mix sałat;
Deser - grillowany ananas z lodami śmietankowymi z bazyliowym Pesto.
Sylwia Karpiel, Oliwia Leśnicka i Adelina Grela zachwyciły jurorów przygotowanymi potrawami, dzięki czemu zajęły I miejsce. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
- Nuty spod Hól - Kapela ZokopianyTradycyjna muzyka góralska w wykonaniu kapeli Zakopiany. Na płycie CD AUDIO występują: Jan Karpiel Bułecka, Stanisław Michałczak, Andrzej Dziubas, Henryk Krzeptowski...40 zł
- Aniołek duży IIAniołek wykonany z drewna, ręcznie malowany. Zapakowany w celofan z ozdobnym sznureczkiem. Wymiary: Szerokość 7 cm. Wysokość 13,5 cm. Ozdoba np. choinkowa. 16 zł
- Ludowe etui na telefon IILudowe etui z szarego filcu, kolorowy haft maszynowy. Etui nadaje się do przechowywania np. telefonu komórkowego. Wymiary: szerokość 9 cm, długość 14,5 cm 25 zł
- Złoto dla Prywatnego Technikum HotelarskiegoAutor zdjęć: Archiwum Szkołyobejrzyj galerię
Liczba zdjęć: 9