Kieżmark
Wiadomości
Złoto dla Prywatnego Technikum Hotelarskiego
Autor: Bernadetta Zatłoka
7 czerwca uczennice Prywatnego Technikum Hotelarskiego w Zakopanem wzięły udział w IV Międzynarodowym Konkursie Gastronomicznym Oheň náš darca. Jest to konkurs organizowany przez Hotelową Akademię Otta Brucknera w Kežmaroku. Jak co roku konkurs odbył się na Rynu Głównym tego miasta. Prywatny Hotelarz reprezentowały uczennice klasy I i III. Uczestnicy konkursu mieli przygotować przystawkę, danie główne oraz deser.
Dziewczyny z Prywatnego Technikum Hotelarskiego podczas konkursu przyrządziły:
Przystawkę - przegrzebki z krewetką przekłute rozmarynem, marynowane w oliwie z czosnkiem i świeżo mielonym pieprzem;
Danie główne - roladki ze szparagami owinięte polędwiczką z prosciutto i parmezanem w sosie truflowym + mix sałat;
Deser - grillowany ananas z lodami śmietankowymi z bazyliowym Pesto.
Sylwia Karpiel, Oliwia Leśnicka i Adelina Grela zachwyciły jurorów przygotowanymi potrawami, dzięki czemu zajęły I miejsce. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
- Bransoletka "Mix 1"
Bransoletka "Mix 1" Obwód - 18 cm. Matriały: Jadeit, Lapis lazuli, Turkus, Aragonit, Koral, Szkło. Biżuteria zaprojektowana i wykonana przez Elżbietę Krzemińską-Owczarz.
65 zł - Okładka na zeszyt I
Ludowe okładka na zeszyt (A5) z brązowego filcu, kolorowy haft maszynowy. W komplecie zeszyt w kratkę 96 stron. Wymiary: szerokość 15 cm, długość 23 cm.
30 zł - Sakiewka II
Sakiewka filcowa z naszytym ludowym motywem. Zamykana na rzep. Szerokość ok. 11 cm Wysokość ok. 17 cm Długość ze sznurkiem ok. 58 cm Materiał: Filc Kolor: Kremowy
40 zł
- Złoto dla Prywatnego Technikum HotelarskiegoAutor zdjęć: Archiwum Szkołyobejrzyj galerię
Liczba zdjęć: 9