Kieżmark
Wiadomości
Złoto dla Prywatnego Technikum Hotelarskiego
Autor: Bernadetta Zatłoka
7 czerwca uczennice Prywatnego Technikum Hotelarskiego w Zakopanem wzięły udział w IV Międzynarodowym Konkursie Gastronomicznym Oheň náš darca. Jest to konkurs organizowany przez Hotelową Akademię Otta Brucknera w Kežmaroku. Jak co roku konkurs odbył się na Rynu Głównym tego miasta. Prywatny Hotelarz reprezentowały uczennice klasy I i III. Uczestnicy konkursu mieli przygotować przystawkę, danie główne oraz deser.
Dziewczyny z Prywatnego Technikum Hotelarskiego podczas konkursu przyrządziły:
Przystawkę - przegrzebki z krewetką przekłute rozmarynem, marynowane w oliwie z czosnkiem i świeżo mielonym pieprzem;
Danie główne - roladki ze szparagami owinięte polędwiczką z prosciutto i parmezanem w sosie truflowym + mix sałat;
Deser - grillowany ananas z lodami śmietankowymi z bazyliowym Pesto.
Sylwia Karpiel, Oliwia Leśnicka i Adelina Grela zachwyciły jurorów przygotowanymi potrawami, dzięki czemu zajęły I miejsce. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
- Naszyjnik "Krzyżyk i korale"Naszyjnik "Krzyżyk i korale" Obwód - 44 cm. Inspirowany starą biżuterią góralską - Koral, Metal, Srebro. Biżuteria zaprojektowana i wykonana przez Elżbietę...95 zł
- Wisiorek "Ogródek 4"Wisiorek, z sukna, tkaniny i cekin. Średnica zawieszki 6,5 cm. Obw. 70 cm. 30 zł
- Słownik biograficzny "Podhalanie" tom IILudzie kultury i sportu, dziennikarze, duchowni i samorządowcy - kilkaset osób znalazło się w tomie II Słownika biograficznego "Podhalanie". Słownik biograficzny...70 zł
- Złoto dla Prywatnego Technikum HotelarskiegoAutor zdjęć: Archiwum Szkołyobejrzyj galerię
Liczba zdjęć: 9