Biały Dunajec
Kultura
XIII "Dnia Pstrąga"
Autor: Krzysztof Jarosz - GOK Biały Dunajec
Protokół posiedzenia jury Konkursu na Najlepszą Potrawę z Pstrąga XIII Dzień Pstrąga Biały Dunajec 2014. Jury Konkursu na Najlepsza Potrawę z Pstrąga jury degustacyjne: Andrzej Jacek Nowak – Wójt Gminy Biały Dunajec, Halina Gnacińska – Rada Miejska w Sianowie, Jadwiga Szuplak - Rada Miejska Sianowie - jury profesjonalne: Sylwester Lis – szef kuchni kompleksu Bukovina, przewodniczący jury, Jan Wojtanek – szef kuchni Karczmy „Po Zbóju”, Anna Jelonek – firma Horeca Invest - Kraków po obejrzeniu i degustacji potraw z pstrąga przygotowanych przez startujące ekipy postanowiło przyznać następujące nagrody...
W konkursie profesjonalistów:
I miejsce 1000 zł i statuetkę
Krzysztof Janik – Restauracja Pod Stancyjom
II miejsce i 600 zł i statuetkę
Sławomir Saguła i Łukasz Pawlikowski – Hotel Zbójnicówka
III miejsce i 400 zł i puchar
Jan Stopka i Maciej Jarosz – Lewicowy Odłam Krystynki
oraz wyróżnienia:
Krzysztof Malinowski
Wojciech Kowalczyk
Konrad Kopczyński
Wszyscy uczestnicy otrzymali upominki od Urzędu Gminy i Miasta w Sianowie, Urzędu Gminy w Białym Dunajcu i GOK w Białym Dunajcu. Jury podkreśla bardzo wysoki poziom konkursu, składa podziękowania wszystkim biorącym udział w konkursie oraz składa podziękowania jego sponsorom: Firmom: Horeca Invest – wyposażenie gastronomii i SW-PROJEKT - projekty technologiczne dla przemysłu gastronomicznego, kompleksowi „Bukovina” z Bukowiny Tatrzańskiej, Izabeli i Jackowi Sikoniom – Rodzinne Gospodarstwo Pasieczne "Dolina Tatr”.
- Torebka filcowa IVTorebka filcowa z haftowanym ludowym motywem (haft maszynowy). Zamyka na zatrzaski. Środek z czarnej podszewki, z kieszenią boczną. Szerokość ok. 33 cm Wysokość ok. 31...130 zł
- Wisiorek "Sopel"Wisiorek z kwarcem pokrytym tytanem. Obw. 60 cm. Dł. zawieszki 3,5 cm. 60 zł
- Korale folkowe IIIKorale folkowe wykonane z białego tybetu i zielonej włóczki. Zawiązywane. Długość całości 100 cm. 70 zł